Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Oligofruktóza - co je to oligofruktóza

Co je to oligofruktóza

Oligofruktóza je jedno z nejčastěji používaných prebiotik (prebiotikum = výživa pro střevní flóru). Oligofruktóza se přidává do celé řady takzvaných funkčních potravin. V poslední době se začala používat i při výrobě přípravků určených pro výživu kojenců a malých dětí. Kromě prebiotické funkce má totiž oligofruktóza i další pozitivní účinky, kterými v omezené míře nahrazuje přirozené oligosacharidy přítomné v mateřském mléce. Prokázán byl příznivý vliv na vstřebávání vápníku a vědci se také domnívají, že stimuluje imunitní systém, příznivě ovlivňuje metabolismus tuků a snižuje frekvenci výskytu atopických onemocnění.

Zdroj: Oligofruktóza
Zveřejněno: 6.9.2015



SiteMAP