Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Anémie - anémie a dieta

Anémie a dieta

Naštěstí jsou potraviny, jako je zelenina a ovoce, které v sobě mají vysoký obsah železa, ale na druhou stranu jsou i potraviny, které naopak ubírají železo, tím že se konzumují. Při anémii je především třeba posílit příjem vitamínu C, který výrazně podporuje vstřebávání železa z potravy.



Potraviny bohaté na železo 

Teď k těm potravinám, které obsahují železo. Přírodní železo obsahuje především maso. Všechno maso obsahuje nejvíce železa ze všech potravin, ale stačí třeba jen i ryby a kuřecí maso. Ze zeleniny je na železo bohatý například špenát, zelí a červená řepa.



Potraviny ubírající železo 

Nyní k potravinám, které naopak vstřebávání železa omezují. Některé vlákniny a také taniny omezují vstřebávání železa, když se jedí. Také černý čaj působí proti vstřebávání železa. 

Zdroj: Anémie
Zveřejněno: 13.9.2012



SiteMAP